SUUSABLOGI

Andrus Veerpalu Davosi MK-l. Foto:Eesti Suusaliit

Andrus Veerpalu Davosi MK-l. Foto:Eesti Suusaliit

Täna siirdusid Meie suurimad olümpialootused Andrus Veerpalu ja Jaak Mae Davosi, mis on üks kaunemaid Šveitsi suusakeskusi, pakkudes suusatajatele imelisi võimalusi treenimiseks ja aasta tähtsaimaks võistluseks valmistumiseks.

Davos asub 1600m kõrgusel merepinnast. Lumekristallidelt peegelduvad päikesekiired ei jäta muud üle, kui panna suusaprillid pähe ja tõugata ennast liuglema unustamatute mägede ja orgude vahele. Vaatepilt on lummav – kristallselge taevas, sillerdav päike ja säravvalge lumi lihtsalt kutsuvad suusatama.

Tänasest treenivad ka medalimehed Veerpalu ja Mae Davosi suusakuurordis, mida on peaaegu alati kasutatud treeningpaigana enne tähtsaid starte. Kuigi seekord ei saa seal teha kurikuulsat kordustrenni, mida on tavaliselt ettevalmistusmudelis kasutatud.

Suusapost tutvumas fantastiliste tingimustega . Foto: Skierpost.com

Suusapost tutvumas fantastiliste tingimustega . Foto: Skierpost.com

-”Eelnevate ettevalmistusskeemide kopeerimisega on vähe probleeme, kuna nüüd on põhidistantsiks 50km (teatavasti on Veerpalu tavaliselt keskendunud 15km-le). Ja sealt juba tulemuste struktuur ja need faktorid, mis määravad edu, kas jõudmisel pjedestaalile või sealt välja jäämisel on natuke teised kui 15km puhul,“ sõnas Mati Alaver.

Kuid siiski on eestlaste ettevalmistusmudel muutumatu – neli päeva enne starti tehakse viimane intensiivne treening, kuigi sellel aastal ei saa seda päris niimoodi nimetada, kuna tegu on meeste 4×10km teatesõiduga (toimub 4 päeva enne 50km, mis on põhistart).

Alaver usub, et nii on õige ja et tähtis koht on rutiinil. Pole mõtet hakata tõmblema ja Ameerikat uuesti avastama. Tuleb järgida mudelit, mis on varem edu toonud.

Šveitsis tippvormi timmiv suusaäss Andrus Veerpalu usub, et Vancouveri olümpia ettevalmistus sujub plaanipäraselt. “Nüüd peaks ainult paremaks minema. Tugevaid treeninguid tuleb veel teha,” rääkis Veerpalu.

Ka Eesti suusakoondise peatreeneri arvates sujub kõik plaanitult, kuigi on tehtud teatuid muutusi treeningutes külmade ilmade tõttu.” Ei ole viga aga alati tahaks paremini. Andrus on suhteliselt heas seisundis, treenitus on hea, aga väike kartus oli enne EMV, sest viimased 2 nädalat oleme treeninud liiga külmaga ja rasketel radadel. Sportlase seisundiga arvestamine on primaarne,“ sõnas Alaver.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.