SUUSABLOGI

Kui Eestis valmistuvad kõik järjekordseks olümpia kuninglikuks alaks – meeste 50km klassika sõiduks, kus Andrus Veerpalu ja Jaak Mae hakkavad loodetavasti võitlevad kõige kirkamate medalite eest, siis norralased püüavad juba enne starti teisi “pori loopimisega” mustata.

Nimelt tänastes Norra lehtedes kirjutatakse, kui kahtlane on, et Andrus Veerpalu on tihtipeale enne suurvõistlusi väga tagasihoidlike tulemustega ning siis õigel hetkel suudab ikka “ässa” lauale panna. Teatavasti polnud Veerpalul enne Lahti, Salt Lake City, Torino kui ka Libereci tiitlivõistlusi kordagi samal hooajal poodiumil. Norralased viitavadki sellele, et nö “mees metsast” tuleb ja lööb laua puhtaks. See aga viitab nende ajakirjanike ebaprofessionaalsusele, kes absoluutselt ei süvene tulemustesse või lihtsalt ei mõista suusatamist.

Kui vaadata Andrus Veerpalu klassikavõistlusi, siis siin ei teki kahtlustki, kes on olnud läbi aegade kõige tugevam ja stabiilsem klassikatehnika valdaja. Mees, kes on olnud 10 korral MK-l poodiumil ja võitnud nii OM-lt kui MM-lt 3 medalit, pole kindlasti mitte mees metsast. Isegi norralaste enda ebajumal Björn Daehlie on öelnud, et Andrus Veerpalu on parim klassikasõitja!

Samuti seostati artiklis Veerpalu erinevate dopinguteemadega, ilma et oleks mingit reaalset põhjendust või alust nendele süüdistustele. Teatavasti pole Andrus Veerpalu kunagi dopingut tarvitanud erinevalt norralastest.

Andrus Veerpalu, Foto: Eesti Suusaliit

Andrus Veerpalu, Foto: Eesti Suusaliit

Viimastel päevadel on väga aktuaalne olnud vaidlus Marit Björgeni ja Justyna Kowalczyki vahel, kus poolatar süüdistab Björgenit dopingu pruukimises – ja õigesti teeb! Björgenil on lubatud tarvitada astmarohtu, mis on keelatud ainete nimekirjas. Isegi tema treener on öelnud, et Mariti kopsumaht oli haiguse tõttu vähenenud 20% ja ilma rohuta poleks ta kuidagi olümpiale saanud.  Seega nad ise tunnistavad, et ilma dopinguta poleks nad seal, kus nad hetkel on!

Spordi peamine eesmärk on ju tuua välja inimese loomulikud võimed. Kui Björgenil ei “lae” nii palju õhku peale kui teistel, siis pole midagi parata. Selline ta on. Ei saa olla nii, et mis ühele on lubatud, on teisele keelatud. Mis järgmiseks? Leitakse õigustus inimesele, kellel on loomulikult hemoglobiin 130, et ta võib nüüd tarvitada EPO-t, saamaks teistega võrdeks? Või, kelle lihaskond pole piisavalt võimas (nagu Björgenil) võib hakata tarvitama steroide?

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

heitinga red card / 31. mai 2017 @ 10:43

Hі, I Ԁo believe this is a great website. I stumbledupon iit ;) I am going to reviѕit yet agaіn since
I saved as a facorite it. Money and freedom is the best way to change,
may you be rich and continue to hᥱlp othеrs.

reddit.com / 3. juuni 2017 @ 14:14

Woա, suрerb blog layout! How ⅼong have you
ben bblogging for? you made blogging look easy.

The overaⅼl look of your site iѕ excellent, let alone tthe content!

Dick / 5. juuni 2017 @ 07:28

This poѕt gives clеar idea designed for the new viewers of blogging, thɑt in fact how
to do running a blog.

http://livecustomwriting.com/blog/page/2 / 5. sept 2017 @ 10:19

I like sport very much and it would be so good for me to take part in such competitions. Take a look at http://livecustomwriting.com/blog/page/2 that is a pleasure for me.

content-writing.services / 11. sept 2017 @ 09:30

I like sport very much. and it is so intersting to watch such competitions like that. Take a look at content-writing.services be fit.

http://customessay-s.com/ / 2. okt 2017 @ 17:01

If you need one interesting article about this topic, follow the http://customessay-s.com/. By the way, the shared topic is great.

Сialis / 17. aug 2018 @ 01:14

Outstanding quest there. What occurred after? Take care!