SUUSABLOGI

Soome suusatamise tase on kõrge. See on fakt, millest üle ega ümber pole võimalik vaadata. Kahjuks on soomlased tänavustel tiitlivõistlustel ebaõnnestunud enam kui õnnestunud. Eilne meeste teatesõit näitas esimesi positiivseid märke Soome koondise poolt. Meeste tugev sõit innustab kindlasti ka naisi.

Soome naistest stardivad teatesõidus Pirjo Muranen, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen ja Aino-Kaisa Saarinen. Täpselt seesuguses järjestuses.

Aino-Kaisa Saarinen teatesõidu finishis, Foto: Eesti Suusaliit

Aino-Kaisa Saarinen teatesõidu finishis, Foto: Eesti Suusaliit

YLE spordi ekspert Jarmo Punkkinen usub tugevalt Soome naiste medalivõimalustesse. Ta usub, et Soome on tugev soosik võitmaks kogu võistlust.

Rootsi oli soomlaste jaoks tugev konkurent, kuid Anna Haagi haigestumine mängib trumbid kätte just Soomele. Rootsi meedia on teatanud ka Charlotte Kalla haigestumises, kuid Jarmo Punkkineni arvates võib tegemist olla taktikaga. Tavalise gripi puhul ei tohiks ka Kalla vorm tugevalt mõjutatud olla.

- “Rootsi naiskond on üles ehitatud samadel põhimõtetel nagu Soome oma Sapporos. Neil on tugevad klassikasuusatajad ja Kalla kolmandas vahetuses vahet tegemas. Kui nendega klassikas tempot hoida ja kui Riitta-Liisa pääseb vabatehnikale koos Kallaga, on võimalus head sõitu teha,” arvab Punkkinen.

- “Just Haagi puudumine teeb sellest huvitava sõidu. Nüüd on võidu võimalus ka Norral, Saksamaal ja Soomel.”

Punkkinen ei usu Venemaa ja Itaalia võimalustesse. Venemaa olevat pannud vabatehnika sõitjad klassikavahetusse ja Itaalial ei jagu naisi viimasesse kahte vahetusse – Silvia Rupili ja Sabina Valbusa jaoks saab tempo Punkkineni arvates liig olema.

Punkkineni arvates on Soome naiskonna ülesehitus hea. Küll võiks Pirjo Muranen sõita avavahetuse asemel viimases vahetuses, kuid Pirjo tänavune vaba tehnika ei lubavat seda antud hetkel.

Samas on Saksamaa naiskond positiivses meeleolus ja heas sõiduvees. Punkkinen arvab, et Saksat saab olema raske peatada, kui vaid Mirjam Gössner kolmandas vahetuses vastu peab.

Selleks et aga Norrat alistada, tuleb sarnaselt eilsele vahe sisse sõita juba kolmandas vahetuses. Vastasel juhul on Björgenil kõik võimalused kuld koju viia.

Loodetavasti tuleb naiste teatesõidust sama põnev sõit kui eilne meeste sõit oli!

Kuna meil oma naiskonda välja panna pole, hoidkem pöialt põhjanaabritele, kes meie tänavusi tähti – Andrus Veerpalu ja Jaak Mae, aastaid tagasi nõu, jõu ja majandusliku toega aitasid!

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Get Essay Editor - academic writing editing services / 5. sept 2017 @ 10:25

To be a winner is the best part after having strong fight for the position like that. Good for me Get Essay Editor – academic writing editing services thanks a lot.

custom essays / 11. sept 2017 @ 09:32

Winneer deserves the best thing. You have to wrk out a lot to get the prize and be the best. Look at it custom essays continue working.

custom essay writing service / 2. okt 2017 @ 17:04

I like this blog for the unique content and exciting posts. Use the custom essay writing service, which can help you to write the perfect essay. Good luck.