SUUSABLOGI

Andrus Veerpalu, Foto: Eesti Suusaliit

Andrus Veerpalu, Foto: Eesti Suusaliit

Tingimused saavad olema väga rasked ja keerulised. Suure tõenäosusega kasutavad suusatajad hästi palju boksipeatusi, saamaks uued suusad, millega peaks olema juba märksa parem edasi liikuda. Viimastel päevadel on sadanud Whistleris vihma ja see paneb eelkõige proovile määrdemeistrite töö. Eriti ilmekalt näitas seda eilne naiste 30km ühisstardiga sõit, kus nii mitmedki suusatajad läksid alt suuskade valikuga ja samuti vale boksitaktikaga.

“Suuskade headus sõltub paljuski taustajõudude vaistust ja otsuste õigsusest-kiirusest. Taktika on hea asi, aga raske ilma korral tuleb sportlasel endal võtta vastu kiireid otsuseid vastavalt tekkinud olukordadele,” kirjutas suusatreener Jaanus Teppan oma blogis.

“Sõidu käik sõltub paljuski ilmaoludest. Rasketes oludes vaevalt keegi eest sõidab. Medalimõtetega mehi on stardis 15-20. Enda eesmärk on püsida liidergrupis, kuni jaksu jätkub,” rääkis Jaak Mae.

Enne tänast sõitu peetakse eelkõige silmas neid kolme suusatajat, kes peaksid omavahel jagama kõige kirkamad medalid.
Lukas Bauer (32) – on näidanud oma tugevust, võites kahel korral Tour de Ski. Ta on näidanud kogu maailmale, kuidas on võimalik võita “võitmatut” Petter Northugi. Nendel mängudel on ta saanud juba 2 pronksmedalit, mis näitavad, kui heas vormis on tšehh. Kindlasti tahab Lukas koha kätte näidata Andrus Veerpalule, kellele ta on alla jäänud nii Torino OM-l kui ka eelmisel aastal Libereci MM-l, kui ta lõpetas mõlemal korral teisena.

Andrus Veerpalu (39) – 2-kordne olümpiavõitja ja maailmameister läheb täna 50km starti mõtetega võita oma kolmas kuldmedal. Andrus on suutnud alati end tiitlivõistlusteks tippvormi viia ja võidelnud medalite eest. Ainus fakt, mis tema kahjuks räägib, on see, et ta pole ühisstardissõitudes kunagi poodiumile jõudnud ja alati on ta viimastel meetritel pidanud tunnistama konkurentide paremat kiirust.

Johan Olsson (29) – klassikaspets, kes on näidanud hiilgavat minekut nendel olümpimängudel. Ta näitas suurepärast minekut nii suusavahetusega sõidus, kus sai pronksi, kui ka teatesõidus, kus ta oma vahetuses teistel eest sõitis ning andis sellega suure panuse Rootsi võidule.

Kuigi meeste 50km klassikas tulemuste  ennustamine on alati loterii, siis teatuid tähelepanekuid on ikkagi võimalik teha eelnevate sõitude põhjal.

Meenutusi minevikust: Meeste 50km on olümpial sõidetud juba alates 1924-st aastast. Rootslased on võitnud selle võistluse 7 korral, Norral on viis kulda, millest kaks on endale kaela saanud legendaarne Bjoern Daehlie. Tiitlikaitsjana astub täna võistlustulle itaallane Giorgio Di Centa, kes neli aastat tagasi rõõmustas oma kodupublikut, kui ta krooniti suusatamise kuninglikul alal olümpiavõitjaks.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

http://www.bigpaperwriter.com/blog/page/16 / 5. sept 2017 @ 10:23

I have agreat desire to follow your blog and it woul dbe great to have new friends among you. Take a look at you http://www.bigpaperwriter.com/blog/page/16 you are the best.

custom essay writing service / 11. sept 2017 @ 09:37

I can’t ski but I like looking at the competition like that. Come here custom essay writing service to know the other side of the win.

http://custom-writing.services/ / 2. okt 2017 @ 17:02

You know that this kind of sport is really special. Read more here http://custom-writing.services/. Thank you for posting.

clarawarner / 14. märts 2018 @ 09:56

The conditions can be very difficult and complicated. Skiers are highly likely to use a lot of boxing stops to get new skis… http://smartwriters.org/ is a great assistance when you are off to the competitions!

neiljakson / 27. juuli 2018 @ 09:08

Hello.This article was extremely motivating, especially since I was browsing 
https://www.theacademicpapers.co.uk/dissertation-writing-services-uk.php

sophie / 12. apr 2019 @ 09:01

Things are very open and intensely clear explanation of issues. It was truly information. Your website is very beneficial. Click link to visit my site that will help you having a virtual world as the same as your real world you living.
https://www.sims4-cheats.com/

Programming Homework Help / 9. juuli 2019 @ 13:49

This Is Really A Great Stuff For Sharing. Keep It Up .Thanks For Sharing.
https://assignmentsprogramming.xyz/

basement floor repair / 11. mai 2020 @ 14:37

Have a nice day!

KC Concrete