SUUSABLOGI

Taktika suusarajal

Autor: SkierPost 21. veebr 2010

Eilne meeste 30km suusavahetusega sõit oli läbi aegade põnevaimaks etenduseks suusaradadel. Arusaam tüüpilisest murdmaasuusatamisest muutus kardinaalselt.

Kui Rootsi Johan Olsson vabatehnika poolel ette läks ja tempot tõstis, said tema meeskonnakaaslased koheselt aru – nüüd on aeg koostööd teha. Saime tunnistada esimest meeskondlikku püüdlust kellegi heaks töötada.

Marcus Hellner ja Anders Södergren asusid jälitajate pundi etteotsa ning lasid tempo alla. Tulemusesk Olssoni pea pooleminutiline edu ülejäänute ees. Selgelt oli näha kuidas Hellner ja Södergren situatsiooni kontrollisid ning rada valitsesid. Nad ei tahtnud, et neist möödutaks ja käitusid seetõttu pisut ülbelt. Kuid neil oli selleks igasugune õigus.

- “Nad üritasid rada blokeerida. Osades kohtades polnud tegemist ausa mänguga. Ma olin väga vihane ja mõtlesin Hellneri suusakepi murdmisele, kohtadel kus ta mängu dikteeris,” ütles Lukas Bauer.

Teised said aga seesugusest käitumisest aru.

- “See on ainus meetod Northugi alistamiseks. Ma saan igati aru miks nad nii käitusid,” ütles Vincent Vittoz.

Hellner ise oli teadlik, et rajal oli ärritunud suusatajaid. Samas teadis ta, et seesuguse taktika kasutamine on leglaalne ja ta ei teinud sellega midagi valest – rootslased olevat seda varemgi proovinud, kuid mitte õnnestunult.

Suusavahetusega sõidu maailmameister, Petter Northug, ei suutnud kõrgeimas mängus kaasa lüüa. Nimelt purunes tal pisut üle kilomeetri enne finishit suusakepp. Taaskord on Norra meedia tagajalgadel ning süüdistatakse Hellnerit Northugi kepi lõhkumises.

Võistlus, mis tõi Marcus Hellnerile magusa kättemaksu Northugi aadressil, ei pakkunud palju positiivset meie poiste poole pealt. Lihtsam on nentida, et aastad ei ole vennad. Tuleb uhkust tunda nendest tublidest noormeestest ja neidudest, kes meid Vancouveris esindavad. Nemad teenisid välja koha koondises tubli tööga ja tahetakse seda tunnistada või mitte – nad on kõige paremad, mis meil on! Tuleb pöialt edasi hoida ja mitte usku kaotada.

Aivar Rehemaa, parim eestlane suusavahetusega sõidus, Foto: Eesti Suusaliit

Aivar Rehemaa, parim eestlane suusavahetusega sõidus, Foto: Eesti Suusaliit

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.