SUUSABLOGI

Jesse Väänänen Otepää MK'l, Foto: Skierpost.com

Jesse Väänänen Otepää MK'l, Foto: Skierpost.com

Lahti Suusaklubi on vahest et üks tugevamini esindatud suusaklubisid Olümpiamängudel. Kuid nende tugevus seisneb suusahüppajates. Tänavu saavad Lahti murdmaasuusatajad uhkust tunda taaskord oma kandi mehe Olümpiakoondisesse kuulumise üle.

Jesse Väänänen esindab Vancouver’i Olümpial Soome Murdmaasuusatamise koondist meeste sprindis. Väänänen näitas kiiret sõitu Otepää MK etapil ja tagas sellega koha koondises. Kuid edu pole 25-aastasele noormehele lihtsalt tulnud.

Viimasel paaril aastal on Väänänen vaevelnud mükoplasma viiruse käes ning tänavu isegi kurikuulsa Seagripi käes. Kui Septembris-Oktoobris tundus, et on saavutatud kiirus millega Olümpialt medaleid jahtida, jäi noormees taas haigeks.

- “Eelmine hooaeg toimus suur langus. Nüüd on aga hing täitsa rahulik Vancouver’i suunas mõeldes. Peale Otepääd sain aru, et olen taas heas seisus,” komenteeris Väänänen hiliseid sündmuseid.

Heast seisundist andis kõige parema märgi just elu parim tulemus Otepääl.

- “Hing jääb Otepää sõidust ikka kripeldama. Kui mul oleks olnud rohkem enesekindlust, võidelnuksin veelgi kõrgemate kohtade eest. Kui ma poleks viimasel tõusul vale rada valinud, siis kes teab… Aga samas jälle – Vancouveris avaneb uus võimalus,” tajub Väänänen.

- “Sprindis võib kõike juhtuda. Sprint on väga tundlik ala ja kõik on kinni pisiasjades. Mina lähen medalite eest võitlema ja ei anna kellelegi midagi kergelt,” lubas Soome sprindiäss enne Olümpiat.

Viimane kord esindas Lahti suusaklubi Olümpial Tapio Mäkela 1952. aasta Olümpiamängudel Oslos. Nüüd on Väänäneni kord.

- “On meeldiv, et saan meie klubi murdmaasuusatajaid esindada. Mind see ei häiri, et see minu õlule langeb,” naeris Väänänen.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.