SUUSABLOGI

Ka parimad eksivad…

Autor: SkierPost 16. veebr 2010

Juba enne olümpiamängude algust teatas Eesti peakoondise treener Mati Alaver, et Whistleris pannakse proovile eelkõige määrdemeistrite oskused ja teadmised.

-“ Nagu tiitlivõistlustel ikka, mõõdetakse just siin ära hooldemeeste tase ja kogemused. Oskus võtta keerukates ja äärmuslikes oludes vastu õigeid otsuseid, “ rääkis Alaver.

Rossid

Samuti arvas Alaver, et parim ülevaade Whistleri radade ning ilmastiku kohta on just Šveitsi koondisel, kuna Šveitsi lumeinstituudi teadlased olevat nendel radadel juba varakult teinud lumeuuringut, et saada väike eelis oma suusatajatele – Alaver ei eksinud!

Eilsel meeste 15km vabatehnika distantsil võidutses šveitslane Dario Cologna, kes tõi oma riigile murdamasuusatamises aegade esimese olümpiakulla. Eelmise aasta maailmakarikasarja üldvõitja sõnul panid just head suusad edule aluse.

-“ Ma ei suuda seda siiani uskuda,”ütles olümpial debüteerinud Cologna.”Tegemist oli suurepärase sõiduga algusest lõpuni. Enesetunne oli hea ja kontrollisin sündmuste käiku. Olen väga rõõmus. Täitsin oma lapsepõlve unistuse.”

Sama õnnelikult ei läinud aga suurfavoriidil Petter Northugil, kes sõitis Vancouveri vähemalt viie kulla järele.

Norralased olid eile õhtul pikka aega hämmingus: kuidas oli võimalik, et nende parim meessuusataja sai 15 kilomeetri distantsil alles 28. koha ja supertäht Petter Northug kõigest 41. koha.

Pettunud Northug märkis: “Suuskade libisemine polnud kaugeltki ideaalne. Aga millest ma meeskonnaga rääkisin, jääb meie vahele.”

Norra koondise mänedžer Age Skinstad oli sõnatu pärast Petter Northugi täielikku altminekut 15 km vabatehnikasõidus.

“Mul puudub loogiline seletus sellele, mis juhtus Northugiga,” rääkis Skinstad. “Selleks, et võita medal, peab korralikult toimima iga pisiasi. Mõistetavalt peavad ka suusad hästi libisema, kuid täna me ei saanud sellega hakkama.”

Samuti tunnistas Northugi suuski määrinud Perry Olsson Norra meediale, et tema määris favoriidi suusad kehvalt. Ta rääkis, et Northugil oli võistluseks sobiv suusapaar juba välja valitud ja testitud, kuid siis otsustasid määrdemehed viimasel hetkel uued ette valmistada. “Ja tegin asja hoopis hullemaks,” tunnistas Olsson.

Magne Myrmo, kes määris Torino olümpiamängudel Andrus Veerpalu võidukad suusad, oli hämmingus, et kuidas norrakad suutsid taaskord oma võistluse amatöörliku määrimisega kihva keerata (teatavasti ei saanud ka 4 aastat tagasi Torinos Norra määrdemehed hakkama rasketes tingimustes).

“Nii palju, kui telekast näha oli, tundus üsna lihtne ilm suuskade määrimiseks. Ja tundub, et kõik teised riigid saidki normaalselt hakkama. Vabastiilis suuskade määrimisel ei tohiks olla võimalik niimoodi mööda panna. Ma ei saa aru, kuidas see on võimalik,” tunnistas ta ajalehele VG.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.