SUUSABLOGI

Edu võti?

Autor: SkierPost 23. veebr 2010

Poolatar Justyna Kowalczyk on jõudnud üsnagi tõsiste avastusteni. Nimelt usub ta, et ainus viis saavutamaks edu, on paluda oma arstil enda jaoks astma “tekitada”. Poola suusaäss loobib üpris suuri kive teiste kapsaaeda.

Justyna Kowalczyk, Foto: Skierpost.com

Justyna Kowalczyk, Foto: Skierpost.com

Suusavahetusega sõidus pronksi võitnud Kowalczyk usub, et astma annab suusarajal suure eelise.

Kui norrakad üritasid suusavahetusega sõidu järel Kowalczykut kolmandalt kohalt maha murda (et Kristin Steira jõuaks ise pronksile), ei jätnud Kowalczyk ka vastu nõelamata.

- “Pean tunnistama, et Marit Björgen on väga haige. Kuigi ta ei näe välja nõnda, on lugu kahjuks nii. On väga kahju kaotada haigele inimesele, olles ise terve ja tugev. Mõtlesin juba peale sprinti:”Kurat, kaotada seesugusele haigele!”. Aga ma õnnitlen teda südamest,” ütles Kowalczyk Sport.pl’le.

Kowalczyk ise usub, et ta on ainus terve suusataja esimese kuue seas ja midagi tuleb selle haiguse suhtes ette võtta.

- “Kuidas aitab astma mu rivaale? Neil on lubatud enne starti võtta steroide, mis avavad nende hingamisteed. Ma arvan, et ei pea lähemalt selgitama, missuguse eelise see meie spordis annab,” lisas Kowalczyk.

Kuigi seesugune kemplemine ei paranda spordi mainet, on hea kuulda, et keegi ka Norra suunas teravaid noote julgeb saata. Kui Alexander Legkov mõni aasta tagasi Tour de Ski viimasel tõusul võimast sõitu näitas, ei uskund ükski norrakas, et puhtalt seesugune asi võimalik on. Nüüd on aga Norral endal staar, kes tänasel päeval, mil spetsialiseerumine on tähtsam kui kunagi varem, võidab igal distantsil ja igas sõiduviisis – Petter Northug.

Astma ja Norra on käinud käsikäes aastaid. Marit Björgeni võidetud medalitel on pisut halb maik juures, kuna Björgen on ainus sportlane, kellele on lubatud kasutada dopinguainete nimekirjas olevat astmarohtu. Seega on ta avalik dopingukasutaja. Mis järgmiseks?

Seesuguses konkurentis läbi lüüa on väga raske. Eesti sportlased võistlevad tõeliste üliinimestega ja müts maha nende ees!

Jäänud on veel teatesõidud ning 30km ja 50km klassikat – loodame, et meie ässad suudavad astmaatikute ja muude haigetega sammu pidada.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.