SUUSABLOGI

Ola Vigen Hattestad Otepää MK-l. foto: Skierpost.com

Ola Vigen Hattestad Otepää MK-l. foto: Skierpost.com

Täna algasid Saksamaal Hinterzartenis põhja suusaalade juunioride ja U23 maailma meistrivõistlused, kus osalevad 40 riigi sportlased. Esimesel võistluspäeval oli kavas murdmaasuusatamise juunioride vabatehnika sprindidistantsid ning võistlustules olid ka eestlased Triin Ojaste, Raido Ränkel, Aleksander Maslennikov, Avo Sambla ja Morten Priks.

Tomas Northug, kelle vend on hetke maailma kiireim mees suuskadel – Petter Northug, oli tänases proloogis teine, kuid järgnevates sõitudes polnud talle enam kellestki vastast ja ta võttis ülekaaluka võidu. Teise koha saavutas tema võistkonnakaaslane Paal Golberg ja kolmandaks tuli itaallane Frederico Pellegrino.

- “See oli võimas. Ma tundsin ennast kogu päev väga hästi ja eriti mõnus oli siis, kui sain mõnemeetrise edu…, ütles juunioride maailmameister.
-“ Ma stardin kõikidel distantsidel juunioride maailmameistrivõistlustel, aga ma arvan, et mu parim võimalus avaneb suusavahetusega sõidus. Mu vend saatis mulle sõnumi, kus soovitas mul tähelepanelik olla ja mitte kukkuda, rääkis Tomas.

Vaadates, kuidas noored norrakad tänasel võistlusel ennast näitasid – meestest kaksikvõit ja naistel teine ning kolmas koht – siis peaksid punased viikingid küll oma tuleviku pärast rahulikud olema.

Kuigi täiskasvanute meestekoondisega pole lood nii roosilised.

Kindlasti enamikele on meelde jäänud juba ammusest ajast või lasknud ennast petta Petter Northugi suurepärastest võitudest, et norralased valitsevad suusamaailma – suusalegendil Thomas Alsgaardil on aga oma arvamus.

Nimelt leiab ta, et praegused koondislased on ilmselgelt liiga aeglased, kui me muidugi ei arvesta Petter Northugi, kes on viimastel aastatel pakkunud Norra publikule unustamatuid hetki.

11 korral on norralane (mees) olnud poodiumil viimase 2 aasta jooksul ja 8 nendest tulemustest kuuluvad Petterile. Samuti on esikolmikusse asja olnud Jens Arne Svartedalil, kes kuulub eratiimi Xrtapersonell, ja laskesuusatajal Ronny Hafsasil.

See tähendab, et ainult Martin Johnsrud Sundby on distantsikoondisest jõudnud poodiumile lisaks Petter Northugile. Järelikult on norralaste edu päris petlik. Nende edu seisab ainult ühe mehe õlgadel ja võib tõeliselt kõikuma lüüa, kui temal peaks juhtuma halb päev.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.