SUUSABLOGI

Anders Södergren, Foto: Skierpost.com

Anders Södergren, Foto: Skierpost.com

Nii Anders Södergren tavadistantsi meeskonnast, kui Björn Lind sprinterite seast on otsustanud eelseisvateks Olümpiamängudeks ette valmistuda üksinduses.

Södergreni hooaeg on olnud heitlik. Sügis läks viirushaiguse nahka ja Maailmakarika starte on kogunenud vähe. Möödunud nädalavahetusel näitas Södergren, et ta vorm on tõusuteel. Björn Lind näitas lennukust juba Otepää Maailmakarika etapil, olles olnud pea kogu hooaja teiste sprinterite varjus. Kahekordse Olümpiavõitja kvalifitseerumine peatselt algavatele Olümpiamängudele oli kõvasti ohustatud tugeva konkurentsi tõttu meeskonnas.

Suurem osa Rootsi Olümpiakoondisest on teel Kanada mägedesse, et läbi viia nädalane mäestiku tingimuste laager. Marcus Hellner, Daniel Rickardsson, Johan Olsson, Anna Olsson, Charlotte Kalla, Anna Haag, Magdalena Pajala, Britta Norgren ja Ida Ingemarsdotter on reisijateks. Anders Södergren, just nagu Björn Lind, on otsustanud koju jääda ja valmistuda tuttavas keskkonnas.

Södergreni individuaalne otsus on saanud täis toetuse ka Rootsi Suusaliidu presidendilt Jocke Abrahamssonilt.

- “See on absoluutselt õige otsus. Seesuguste otsuste langetamine on võimaldatud kõigile indiviididele,” selgitas Abrahamsson.

Rootsi suusaäss on aga väga tänulik Suusaliidu mõistvusele.

- “Mäestikus treenimine pole minu jaoks kõige parem praegu. See vajab tugevat pingutust. Pealegi, ma saan kodus Östersundis väga korralikult suusatada,” selgitas Södergren oma blogis.

1. veebruaril lahkub Södergren koos sprindikoondisega Kanadas toimuvale Maailmakarika etapile. Peale MK’d Albertas, läheb Söedergren Olümpiaks ette valmistuma Mt. Washingtoni, mis on Emil Jönssoni sõnul täiuslik koht patareide laadimiseks.

Vaid paari nädala pärast saame näha, kas “vanameistril” veel püssirohtu on ja kas kahekordsel Olümpiavõitjal Torino päevilt, Björn Lindil, ka tänavu oma sõna öelda on!

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.