SUUSABLOGI

Andrew Newell. Foto: Erakogu

Andrew Newell. Foto: Erakogu

Ta on arvatavasti üks kiiremaid suusatajaid maailmas, olles võitnud korduvalt maailmakarikasarjas prolooge ning saavutanud poodiumikohti. Hetkelgi on ta sprindiarvestuse kuuendal kohal.

Usun, et vähesed eestlased on teda märganud ja osanud tähele panna tema osavust ning nutikust. Sageli märkame ainult suuri ebaõnnestujaid ja võitjat, kuid nende varjus sirguvad ju uued tähed. Kindlasti on ameeriklane Andrew Newell juba 21 päeva pärast algavatel taliolümpiamängudel valmis võitlema kõige kirkama medali eest. Kui eelmistel mängudel Torinos oli ta ajasõidus teisel kohal ja aasta hiljem Sapporos juba võitis kvalifikatsiooni, siis nüüd ei sihi ta enam mitte “kõige kiirema” mehe tiitlit, vaid ihkab Whistleri suusaradadel näidata kandu kogu suusarahvale.

Vähesed suusatajad on võimelised oma keha niimoodi valitsema!
http://www.vimeo.com/7421679
Teie võistkond on kogu aeg hämmastavalt heas tujus . Kuidas suudate küll hoida sellist positiivset suhtumist?

Meil on üsna väike võistkond, mis ongi tekitanud meeldiva õhkkonna. Samuti oleme aastaringselt laagrites ja võistlustel koos, mis võib muidugi nii hea kui halb olla, ja see muudab meid lähedasemaks. Vanasti tiirlesime me neljakesi maailmakarika karusellis, kuid nüüd on meid kümme ja see on palju lõbusam. Me jõlgume alati üksteise tubades ja teeme lollusi. Paljudel meist on ka muusikainstrumendid, millega me siis koos mängime.

Siin üks näide, kuidas Andy koos võistkonnakaaslastega enne võistlust oma vaba aega sisustas.

YouTube Preview Image
Kes on olnud Sinu iidol suusatamises?

USA-s on väga raske leida endale eeskujusid või iidoleid, kellele alt üles vaadata. Meil puudub võimalus vaadata televiisorist suusatamist ja seeläbi nö parimaid näha. Muidugi on ameeriklastel selline suusalegend nagu Bill Koch, kuid tema põlvkonna mehed olid selleks ajaks juba sportimise lõpetanud, kui mina alles alustasin. Ma mäletan, kui sain endale Nagano olümpiamängudest video ja kuidas ma vaatasin Bjoern Daehliet üha uuesti ja uuesti. Arvastavasti oli ta minu suurim eeskuju. Samuti saan ma praegu hästi läbi nende sportlastega, kes ei võta suusatamist liiga tõsiselt ja oskavad sellest lõbu tunda nagu näiteks Zorro.

Sinu selle hooaja eesmärgid?

Peamine on olla poodiumil Vancouveris. Kõik ülejäänu on ebaoluline sellel aastal. Kuigi ma tõesti naudin suusatamist maailmakarikasarjas, saan suurel hulgal lõbu sprintidest. Iga võistlus ja rada on erinev, aga eesmärk on alati üks – jõuda finaali. Kui oled selleks võimeline, siis on sprint kõige lahedam asi maailmas!

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.