SUUSABLOGI

Jaak Mae

Eesti koondise peatreener, Mati Alaver, seisab iga suurvõistluse eel silmitsi küsimusega: “Keda määrata teatenelikusse?”. Andrus Veerpalu ja Jaak Mae on loomulikult kirjas kui raudvara ning nende kohad on kindlad. Andrus klassikavahetuses (eeldatavasti teine ehk töövahetus) ja Jaak klassika- või isegi vabatehnikavahetuses. Jaagu positsioon sõltubki ennekõike ülejäänud koondise koosseisust.

Aivar Rehemaa on näidanud end tugeva vabatehnika valdajana ja võib eeldada, et tema rolliks võib jääda siiski vabatehnika vahetus. Sel juhul võiks oletada, et Jaak stardibki esimesena. Kust aga võetakse viimase vahetuse sõitja?

Timo Simonlatser on näidanud tugevaid vabatehnika sõite käesoleval hooajal ja nõnda ka Karel Tammjärv. Samas ei saa hetkel kandidaatide seast välja lugeda ka Kaspar Kokka või Algo Kärpi. Praeguse hetke seisuga ei ole ükski eelpool mainitutest kahjuks tulemusi näidanud. See omakorda võib ukse avada mõnele Eesti laskesuusatajatest.

Martten Kaldvee näitas tugevat sõitu Eesti Meistrivõistlustel vabatehnikas, kus ta liikus viimasel viiel kilomeetril isegi kiiremini kui Jaak Mae, kes on teada-tuntud tugeva lõpu tegija ja oli tol päeval Alaveri sõnul juba vägagi heas sõiduhoos. Lisaks Kaldveele olevat laskesuusakoondise peatreeneri sõnul neil veel teisigi kiireid mehi. Kauri Kõiv ja Indrek Tobrelutski liikuvat piisavalt kiiresti, et Kaldveed edestada.

Miskipärast võiks siinkohal pakkuda välja, et Kaldvee, juhul kui vormikõver stabiilsena püsib, võibki saada viimaseks teatemeheks – või vähemalt võiks! Alaveri oma õpilane on kindlasti eelisseisundis võrreldes nii mõnegi teisega.

Tore on tõdeda, et Eestis leidub südikaid vaba tehnika sõitjaid, kes on astumas Jaak Mae kandadele. Ja väga meeldiv Jõulukink kõigile laskesuusafännidele oli Roland Lessingu teine koht laskesuusa maailmakarika osavõistlusel Pokljukas.

Siinkohal pakuks välja vähe alternatiivse edu võtme Eesti laskesuusatajatele, kellel hetkel lasketiirudes stabiilsust napib:

YouTube Preview Image

Foto: Eesti Suusaliit

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.