SUUSABLOGI

Andrus Veerpalu ja Jaak Mae loodavad 50 km-i ühisstardile. Foto:Skierpost.com

Andrus Veerpalu ja Jaak Mae loodavad 50 km-i ühisstardile. Foto:Skierpost.com

Sellel nädalavahetusel  toimunud Otepää Maailmakarikasarja osavõistlus pidi olema norralastele Olümpia katsevõistluseks, kuid see osutuks totaalseks läbikukkumiseks. Kõigest 5 meest pääses kvalifikatsioonist edasi ja ainult valitsev sprindi maailmameister Ola Vigen Hattestad jõudis finaali. Nüüd on võimalus, et Petter Northug osaleb kõikidel distantsidel Vancouveris.

Kõigi aegade edukaim taliolümpialane Björn Daehlie jälgib suure huviga Norra uue suusastaari esilekerkimist ja usub, et imemees Petter Northugi olümpiadebüüt saab olema edukas.

-“ Tal on võiduvõimalused kõikidel distantsidel, kuid kõiki 6 ei võida ta kindlasti. Elu on näidanud, et see on praktiliselt võimatu. Nägime kõik, kuidas Petter Tour de Ski’l väsis ja siis oli tema mäng läbi. Samuti on võimalik, et ta jääb kõigest ilma,” arvas Daehlie.

Thomas Alsgaard. Foto:Skierpost.com

Thomas Alsgaard. Foto:Skierpost.com

Thomas Alsgaardi sõnul on Petter Northug täiuslik suusataja ja kuna ta on nii noor, võib ta saada veelgi paremaks. “Mul on hea meel, et olen spordiga lõpetanud ja ei pea temaga võistlema,» ütles Alsgaard.

Thomas, kes on mitmekordne olümpiavõitja ja maailmameister, imestab, miks konkurendid lubavad jätkuvalt Petter Northugil võita, viidates sellele, et ühisstartides “loksutakse” grupis ja keegi ei üritagi norralast maha raputada. Kuigi Tour de Ski`l juba mitmed mehed näitasid, et on teinud omad järeldused ja teadvustanud endale, mida on vaja selleks teha, et kiireimat meest võita. Näiteks üritas soomlane Matti Heikkinen teisel etapil juba varakult kõigile kandu näidata ja eelviimasel võistlusel sõitis Lukas Bauer võidukalt teiste eest ära.

Siiski peab tõdema, et Northugil on kõik võimalused võita kõik 6 kulda. See aga tähendab, et tal tuleb võistelda 6 võistlust 14-st päevaga. Pole kahtlust, et ta suudab olla edukas, küsimus on ainult selles, kas ka kõik võita. Kindlasti on tal olemas kõik oskused ja tahe, kuid ta võib jääda kõigest ilma, kui läheb “suurt kala” püüdma.

Seda, mida ta teeb, on raske sõnadesse panna. Tal on uskumatult tugev tahe ja ta on võimas, kuid mitte võitmatu. Tema alistamine on justkui väljakutse teistele ” ütles mulluse Tour de Ski võitja Dario Cologna treener Aukland ja lisas, et konkurentidel on vaid ränga tööga võimalik Northugi võita.

Meeste programm Vancouveris:
Veebruar 15: 15 km vaba
Veebruar 17: Klassikasprint.
Veebruar 20: 30km suusavahetus

Veebruar 22: Teatesprint (vaba)
Veebruar 24: 4×10 km teade
Veebruar 28: 50 km klassika ühisstart

Eestlaste jaoks on kõige olulisem päev 28. veebruar, kui Andrus Veerpalu läheb püüdma oma 3. olümpiakulda. Samuti saab olema teatesõit viimaseks võimaluseks Eesti võistkonnale ennast suusaareenil tõestada ( enne, kui vanad tähed lahkuvad), kuigi siiani on veel teadmata, kes sõidab meil kurikuulsat neljandat vahetust.

Nagu Alaver eelmisel aastal pärast Libereci teatesõitu ütles: “Täna pakuti väiksele Eestile kandikul kõrget kohta, mida me aga vastu ei tahtnud võtta!” –vihjates sellele, et võistkonna neljas lüli valmistas suure pettumuse ja kukutas meid medalikonkurentsist. Tänavu puhuvad aga uued tuuled ja Eestil on jälle kõik võimalused näidata, milline suusarahvas me oleme!

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.