SUUSABLOGI

Veerpalu

Lukas Bauer tõestas täna, et Petter Northugi löömine pole sugugi võimatu. Pidevas heitluses vahefinishite preemiasekundite üle jäi Bauer esialgu küll alla, kuid sõidu viimasel veerandil suutis ta siiski otsustavalt käiku vahetada ja Northugi maha jätta.

See annab arvatavasti kõvasti lootust ka Eesti koondise meessuusatajatele, eesotsas Andrus Veerpaluga. Mati Alaver teatas juba sügiseses Olose laagris, et Vancouveri 50km medalid tuleb jagada kilomeeter enne finishit. Bauer suutis selle eestlastele puust ja punaseks ette teha.

Kuigu Northug väitis enne starti, et ta enesetunne on hea ja on hea olnud kogu Tuuri vältel, ei piisanud sellest, et taas võitu võtta. Siit taaskord õpetussõnad Eesti suusakoondise liikmetele, kes kehvade tulemuste korral väidavad, et enesetunne oli kehva võitu. Ka hea enesetunne ei pruugi piisav olla! Tuleb vaim valmis panna ja võidelda täie hingega.

Teatavasti on Petter Northug suusamaailmas pisut priviligeeritud seisundis. Staar. Tal on spetsiaalsed suusasaapad, väga hea suusapark ja vahest et parim meeskondlik teenindus. Täna hõisati, et Northug stardib uute Swixi suusakeppidega, kuid needki ei aidanud. Bauer tõestas, et vanad käivad kah väga hästi. Kui silm ei petnud, sõitis Bauer isegi vähe vanemat tüüpi suusasaabastega… “It’s not about the bike” nagu Lance Armstrong öelnud on.

Igatahes oli tänane päev positiivne noot eestlastele. Northug on võidetav ja teoreetiline võimalus on Veerpalul ja Mael selleks olemas!

Foto: Eesti Suusaliit

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.