SUUSABLOGI

Foto: Skierpost.com

Foto: Skierpost.com

Eesti rahval on põhjust meie suusakoondise üle uhkust tunda. Viimasel Maailmakarika etapil Otepääl jõudis viis eestlast punktikohale. Mae ja Veerpalu olid poodiumil. Kristina Smigun näitas haiguse kiuste korralikku tulemust. Ja sprinterid esinesid paremini kui kunagi varem sel hooajal. Virisemiseks pole põhjust.

Vaadakem kuhu on jõudnud 1999. aasta MM’i teatesõidu võitjad austerlased.

Austerlastel on välja panna minimaalse suurusega võistkond, kus kõik atleedid on väga noored. Vanemad mehed nagu Hoffman, Tauber ja Botvinov on juba “pensionile” läinud. Koondise esinumbriks on tõusnud 24-aastane Manuel Hirner. Noormees jõudis esmakordselt maailmakarika punktikohale sel hooajal ning sõitis esmakordselt ka Tour de Ski’l.

Austria suusakoondise seisund on nõnda halb, et ainsaks koondise esindajaks on Vancouveris Tsehhist pärit naissuusataja Katerina Smutna. Hirner ise usub, et treeningud sujuvad hästi ja Sotši Olümpiaks peaks neil olema tugev teatenelik olemas.

Manuel Hirner Foto: Skierpost.com

Manuel Hirner Foto: Skierpost.com

Põhjust nõnda uskuda on Hirneril küllaga. Nimelt treenib noori Austria suusatajaid viimased kolm aastat Tobias Angerer’i endine treener. Austerlased kasutavad treeningutel Saksa meetodit ning usuvad, et tuleviku edu on tõenäoline. Kuid miks ka mitte? Tugeva treeneri ja ideaalsete treeningtingimuste olemasolu on suusatamises edu aluseks. Meie oma mehed käivad isegi Austerlaste õue peal harjutamas. Ramsau am Dachstein on soosituim treeningpaik tippsuusatajate seas kogu sügisese ettevalmistusperioodi jooksul. Liustikulume olemasolu kutsub kohale kõik maailma tipud – koondised Eestist, Norrast, Rootsist, Soomest, Itaaliast, Venemaalt ja lisaks mujaltki.

Austerlased olid Otepääl esindatud vaid ühe mehega. Manuel Hirner saavutas laupäevasel võistlusel 31. koha ja pühapäevasel sprindivõistlusel 38. koha. Enda sõnul ei saanud nad suuski Otepää lumega tööle ja rahuloluks põhjust pole. Oma esimese Tour de Ski kommentaariks ütles noor austerlane:”See on väga raske programm. Ma olen praegu veel väga väsinud. Liigagi väsinud!”.

Eestlastel tasub õnnelik olla, et meie koondise ajad on praegu positiivsed ja tulemusi tuleb riburada – kui neile aega anda! Ja vaadates noorte suusatajate edukust, võib uskuda, et on ka põhjust positiivselt Sotši suunas vaadata.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.