SUUSABLOGI

Andrus Veerpalu pojale enne starti näpunäiteid jagamas. Foto:Skierpost.com

Andrus Veerpalu pojale enne starti näpunäiteid jagamas. Foto:Skierpost.com

Täna me ei räägi aga Andrus Veerpalust, kellel on parim klassikatehnika suusalegendi Björn Daehlie sõnul. Andrusel on väga andekad lapsed. Kaks neist, Anette ja Andreas, on juba ühed parimatest oma vanusegrupis Eestis.

Suusaklubi Karupesa kasvandikuna teeb olümpiavõitjast isa jälgedes käiv poeg Andreas usinalt trenni. Treener Tanel Ojaste ütles Skierpostile, et Veerpalu lastel on väga head geenid suusatamiseks.

“Mul piisab ainult neile öelda,  mida on vaja teha ja juba nad teevad seda. Neil on kõik võimalused olla parimad tulevikus,” arvas Tanel Ojaste.

“Neid pole vaja sundida treenima nagu teisi noori. Näiteks sellel sügisel käis Andreas koos isaga 4-nädalases Olose laagris Põhja-Soomes. Ta teab, mida teha, et olla parim,” ütles Andrease treener.

Andreas Veerpalu EMV-l Tartus. Foto:Skierpost.com

Andreas Veerpalu EMV-l Tartus. Foto:Skierpost.com

Andreas Veerpalu on kindlalt otsustanud seada oma sammud isa Andrus Veerpalu jälgedes.

“Ma näen oma tulevikku suusatajana. Kuigi tegelikult pole ma veel mõelnud, aga miks mitte juba Sotšis võistelda,” ütles Andreas Skierpostile.

“Sellel aastal tahan ma võita Eesti meistrivõistlused ja näidata häid tulemusi ETV-Swedbanki noorte suusasarjas. Mu isa annab mulle näpunäiteid ja õpetab mind, kui ta on kodus. Ma arvan, et mul on palju temalt õppida. Tahaks saada sama heaks suusatajaks kui isa.””

Mati Alaver on teatavasti ETV-le rääkinud Eesti teateneliku plaanidest 2014. aasta taliolümpial: “Otsustades selle põhjal, kui palju on Jaak Mae Fischerilt endale saapaid varunud, siis ta tahab ilmselt Sotši mängudel Andrus Veerpalu vanema pojaga teatemeeskonnas sõita.”

Andrus Veerpalu tuli esimest korda olümpiavõitjaks 31- ja teist korda 35-aastasena, nii on 15-aastasel Andreasel küllalt aega tõestamaks oma annet.

“Mulle meeldib, et poiss sporti teeb ja ma näen, et temast võib saada hea suusataja,” ütleb Andrus.

“Samas ei saa talle kohustusi panna. Aitan Andreast, kui saan. Kuigi mul pole selleks väga palju aega ja ega ma noori väga õpetada oskagi. Jätan selle parem asjatundjatele. Ta on põhiliselt Tanel Ojaste all treeninud ja see paistab talle sobivat, ei hakkaks oma kätt vahele segama. Rääkides Andrease võimalikust Sotši sõitmisest, siis pigem arvan, et tal on veel aega ja seda ei maksaks hetkel veel tõsiselt võtta, “ arvas Andrease isa.

Anette Veerpalu on olnud võitmatu enda vanuseklassis. Eelmisel talvel näitas ta selga isegi “vanakestele”, kui tõi Karupesa võistkonna Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel hõbedale.

Lisa arvamus

Arvamus

Spam Protection by WP-SpamFree

Arvamused

Arvamusi veel pole.